10 Temmuz 2014 Perşembe

MARKEN
Hollanda’ nın Kuzey kısmında kurulmuş bu eski balıkçı kasabası kazıkların üstünde ,Sakin, sessiz ,Müstakil evlerden oluşan ,huzur hissi veren bir yer. Önceden ada olan Marken daha sonra anakaraya bağlanmış.Ben burayı çok beğendim .










 VOLENDAM

Volendam, şirin mi şirin bir balıkçı köyü. Huzur dolu, butik bir kasaba. Evleri, restoranları, barları, süs eşyaları satılan dükkanları son derece zevkli. Ayrıca bu dükkanlardan alabileceğiniz Hollanda bebekleri, tahta ayakkabılar, yerel kostümler, süs eşyaları gibi şeylerin fiyatları da Amsterdam'a göre daha makul. 



Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu bu şirin kasabaya gidip de deniz ürünlerinden yapılan sandviçleri ve ayak üstü atıştırmalıklarından yemesek olmaz. 3-5 Euro arasında fiyatları olan bu meşhur deniz ürünlerinden denemek gerek.Kot balığını tavsiye ederim.Geleneksel kıyafetlerle fotoğraf  çekilebileceğiniz küçük bir foto stüdyo da bulunuyor. Hatırladığım kadarıyla 15 euro idi.Kıyafetleri giyme kısmı pek zahmetli olsa da yılmadık ve kızımla Hollandalılar  gibi birçok pozumuz oldu.
Hollanda’dan hediyelik eşya alacaksanız kesinlikle Volendam’dan alın. En uygun fiyatlar burada. 

Volendam, şirin mi şirin bir balıkçı köyü. Huzur dolu, butik bir kasaba. Evleri, restoranları, barları, süs eşyaları satılan dükkanları son derece zevkli.



eğer hollanda da yaşarsanız. çevreyi koruyup güzelleştirdiğinizde vergi indirimi alıyormuşsunuz





Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu bu şirin kasabaya gidip de deniz ürünlerinden yapılan sandviçleri ve ayak üstü atıştırmalıklarından yemesek olmaz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder